Logo Huis Hypotheek Spanje

Huis kopen Gran Canaria

Je droomhuis kopen op Gran Canaria of op een van de andere Spaanse eilanden is toch waar veel Nederlanders van dromen. De eerste vragen die bij je naar boven zullen komen: is het moeilijk om daar een hypotheek voor te krijgen? En hoe moet ik dit aanpakken? Wij helpen je graag om jouw Spaanse droom te realiseren. Wij begeleiden en regelen je hypotheek voor je huis in Spanje van A tot Z

Een huis op Gran Canaria financieren

Een huis hebben op Gran Canaria waar zon, zee, strand, cultuur en het heerlijke eten centraal staan! Stel jezelf eens voor dat de talrijke aantrekkelijke restaurants, smalle winkel straatjes op loop afstand van je huis zijn. Dat je 's avonds heerlijk kan wandelen langs de twee kilometer lange wandeldijk vlak aan het strand. Dat wil toch iedereen? Al woon je er maar een paar maanden per jaar. Gran Canaria is een fantastisch eiland met een schitterende omgeving, dit eiland heeft het allemaal!

Voorwaarden Spaanse hypotheek om rekening mee te houden

Op Gran Canaria gelden op het gebied van hypotheken de Spaanse regels en voorwaarden, dus je hebt een Spaanse hypotheek nodig om er een woning te kunnen financieren. Je kunt het huis of appartement uit eigen middelen financieren, of een tweede hypotheek op je huidige woning in Nederland afsluiten.

Een aanvraag van een hypotheek bij een Spaanse bank moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

Financiering minimaal 40% uit eigen middelen. Een bank in Spanje financiert (anders dan in Nederland) maar zo'n 60 tot 70 procent. Dit betekent dat je het resterende bedrag zelf moet inleggen.

De kosten koper zijn voor eigen rekening. Dus bovenop het deel dat je aan eigen middelen betaalt heb je hier ook te maken met bijkomende kosten voor de makelaar, notaris, en de overdrachtsbelasting. Deze kosten zijn in Spanje al snel tussen de 8% en 10%, regio afhankelijk.

Voldoende inkomen. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar om een Spaanse hypotheek aan te kunnen vragen is het belangrijk dat je genoeg inkomsten hebt. Dit inkomen dient ook daadwerkelijk aangetoond te worden. Hierbij wordt gekeken of het percentage woonlasten niet te hoog is ten opzicht van het inkomen.

Persoonlijke situatie. Een van de zaken waar een Spaanse bank naar zal kijken is je persoonlijke situatie. Heb je een huur- of koopwoning? Welk type werk doe je? Hoe oud zijn je eventuele kinderen?

Wij helpen je met een Spaanse hypotheek

Huis Hypotheek Spanje biedt op maat gemaakte hypotheken voor Nederlanders en Vlamingen die een huis willen kopen op Gran Canaria. Wij zijn actief in heel Spanje, onze Nederlandse contactpersonen zijn verspreid over het hele land gevestigd. Zo bieden we jou de garantie van een persoonlijke service. We zorgen ervoor dat je jouw appartement of droomhuis op Gran Canaria tegen de beste voorwaarden kunt kopen. En je regelt het allemaal gewoon vanuit Nederland, gewoon lekker makkelijk in je eigen taal.

Je kunt eenvoudig en snel zelf je hypotheek Spanje berekenen op onze website. Dan heb je binnen 2 minuten een goede indicatie of je een huis op Gran Canaria kunt betalen. Of vraag direct een hypotheekofferte aan. Wij gaan dan direct voor je aan de slag.

Je overweegt een huis in Spanje te kopen maar ben je nog in de oriënterende fase? Download dan eerst onze brochure.

Leef de ultieme Spaanse droom: een huis kopen op Gran Canaria

Leef je mooiste leven onder de Spaanse zon en maak je droom waar! Wij helpen je met de hypotheek in Spanje zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Huis Hypotheek Spanje is jouw betrouwbare partner tussen jouw droom en de realiteit.

Heb je nog vragen over een huis kopen in Spanje? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Delen is vermenigvuldigen

Meer weten? Neem contact op.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Ook als je nog aan het oriënteren bent.
Contact opnemen

Direct weten wat mogelijk is?

Of vraag een hypotheekofferte aan.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram