Logo Huis Hypotheek Spanje

Huis kopen Andalusië

Een huis kopen in het zuiden van Spanje of een andere prachtige Spaanse regio is een droom voor veel Nederlanders. Tegelijkertijd zul je jezelf afvragen: "kan ik daar een hypotheek voor krijgen?" En hoe moet ik dit aanpakken? Wij helpen je graag om deze Spaanse droom te realiseren. Wij begeleiden en regelen de buitenland hypotheek voor je huis in Spanje van begin tot eind.

Een woning in Andalusië financieren

Spanje is een fantastisch land dat heel veel te bieden heeft. Zo heeft het binnenland of in de stad wonen z'n charme. Maar is het geen heerlijke plek om te wonen aan de kust, of in de buurt van de kust? Dan denken wij natuurlijk aan een van de kustregio's van Zuid-Spanje: Andalusië. Zon, zee, strand, cultuur en het heerlijke eten. Dat wil toch iedereen? Al woon je er maar een paar maanden per jaar. Andalusië is een fantastische regio met een mooie omgeving en heeft het allemaal!

Voorwaarden buitenland hypotheek Spanje om rekening mee te houden

Bij een huis kopen in het buitenland spreek je vanzelfsprekend over een grote investering. Daarnaast is het goed om alvast rekening te houden met een aantal zaken. In Andalusië gelden op het gebied van hypotheken namelijk de Spaanse regels en voorwaarden. Je hebt dus een Spaanse hypotheek nodig om er een woning te kunnen kopen. Je kunt het huis of appartement uit eigen middelen financieren, of een tweede hypotheek op je woning in Nederland afsluiten.

Een aanvraag van een buitenlandse hypotheek bij een Spaanse bank moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

Financiering minimaal 40% uit eigen middelen. Een bank in Spanje financiert (anders dan in Nederland) maar zo'n 60 tot 70 procent. Dit betekent dat je het resterende bedrag zelf moet inleggen.

De kosten koper zijn voor eigen rekening. Dus bovenop het deel dat je aan eigen middelen betaalt heb je hier ook te maken met bijkomende kosten voor de makelaar, notaris, en de overdrachtsbelasting. Deze kosten zijn in Spanje al snel tussen de 8% en 14% van de aankoopprijs, regio afhankelijk.

Voldoende inkomen. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar om een hypotheek in Spanje aan te kunnen vragen is het belangrijk dat voldoende inkomen hebt. Dit inkomen moet je ook daadwerkelijk kunnen aantonen. Hierbij wordt gekeken of het percentage woonlasten niet te hoog is ten opzichte van je inkomen.

Persoonlijke situatie. Een van de zaken waar een Spaanse bank naar zal kijken is je persoonlijke situatie. Heb je een huur- of koopwoning? Welk type werk doe je? Hoe oud zijn je eventuele kinderen?

Zaken om alvast over na te denken dus.

Wij helpen je met je droomhuis kopen in Andalusië

Huis Hypotheek Spanje biedt op maat gemaakte hypotheken voor Nederlanders en Belgen die een huis willen kopen in de regio Andalusië. Wij zijn overigens actief in heel Spanje, onze contactpersonen zijn gevestigd over het hele land verspreid. Zo bieden we jou de garantie van een persoonlijke service. We zorgen ervoor dat je jouw droomhuis of appartement Andalusië tegen de beste voorwaarden kunt kopen. En je regelt het allemaal gewoon vanuit Nederland, gewoon in je eigen taal.

Je kunt eenvoudig zelf je hypotheek Spanje berekenen op onze website. Dan heb je binnen 2 minuten een goede indicatie of je een huis in Andalusië kunt betalen. Of vraag direct een hypotheekofferte aan. Wij gaan dan meteen voor je aan de slag.

Overweeg je een huis in Spanje te kopen maar ben je nog in de oriënterende fase? Download dan eerst onze brochure.

Leef je Spaanse droom: huis kopen Andalusië

Wacht niet langer, leef en maak je droom waar! Wij helpen je met de hypotheek in Spanje zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Huis Hypotheek Spanje is jouw betrouwbare schakel tussen je droom en de realiteit.

Heb je nog vragen over een huis kopen in Spanje? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Delen is vermenigvuldigen

Meer weten? Neem contact op.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Ook als je nog aan het oriënteren bent.
Contact opnemen

Direct weten wat mogelijk is?

Of vraag een hypotheekofferte aan.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram